Noin 3-4 viikkoa sitten Ukki halvaantui vasemmalta puolelta. Ukilla todettiin olevan tukos kaulassa. Nyt ilmeisesti tukoksia on ilmaantunut enemmänkin. Kaulalle, ja jopa päähän. Liuotushoito ei tehoa. Hän ei pysty enää edes puhumaan kunnolla. Hän ei pysty nielemään. Hän makaa sairaalassa, pystymättä, jaksamatta tehdä yhtään mitään. Pari viikkoa ennen kuin Ukki joutui sairaalaan näin hänet. Espoon keskuksessa hengattiin, käytiin kahvilla. Käytiin Ikeassa, syömässä. Ukki odotti ruokamestassa kun me käytiin nopeasti kiertämässä vähän astiaostoksilla. Mut kuitenkin. Ukki oli oma iloinen, suorapuheinen, hauska itsensä.

Nyt mua pelottaa.
Ollaan joka viikonloppu käyty katsomassa Ukkia. Ensi viikonloppuna en ehkä pääse, omantunnon tuska. Mamma sanoi ettei mun kannattaisi lähteä. Alkaa olla vaikeaa.

Viime viikonloppuna. Mummo (vihdoin ja viimein) meni sairaalaan. Hänellä oli tulehdusarvot 500. Maha kuin mikäkin iso pallo. Hän pääsi teholle, leikkaukseen (vaikkei sieltä mitään löydettykkään). Ja nyt. Nyt mummo on hengityskoneessa. Käytiin katsomassa mummoa, hän ei ollut "tajuissaan". Mummo näyttää ruumiilta. Eloton.

Mummo on valittanut mahaansa jo pitkään. Ambulanssi kävi edellisenä maanantaina mummon luona, otti kokeita, päätti jättää mummon kotiin. Sen kerran kun mummo olisi ollut suostuvainen vihdoin ja viimein lähtemään sairaalaan, hänet jätetään kotiin. Ja missä kunnossa! Helvetti.
Kukaan ei ole saanut mummoa sairaalaan. Hän ei suostu menemään. Nyt viimein mummo on sairaalassa, kukaan ei tiedä miten nyt käy. Mummolla on verenmyrkytys.

Mummo ja Ukki on molemmat samassa sairaalassa. Äidin äiti ja äidin isä.

Mun faija on kylmä. Kun ollaan tultu sairaalasta, faija on paha. Hän on ilkeä, puhuu pahaa mummosta ja ukista. Mitä sitten jos niillä on ollut huonot välit. Luulisi sen verran olevan tilanne älyä, että olisi hiljaa. Hän sanoi heti ensimmäisellä kerralla kun tultiin Ukkia katsomasta, että ihan toivoton tapaus, että olisi vuosia sitten pitänyt ruveta liikkumaan enemmän, olisi pitänyt tehdä sitä ja tätä. Mamman olisi pitänyt saada Ukki liikkumaan. Faija on paha.

Sama setti nyt viimeiselläkin kerralla. Mulla meni hermot. Ei kukaan voi olla noin ajattelematon. Sitä paskan määrää.

Faija ei näytä ollenkaan ymmärtävän, ajattelevan, että vaimonsa molemmat vanhemmat makaa sairaalassa, erittäin huonossa kunnossa.